De komende 5 jaar heeft de Belgian Pork Group (BPG) zich voorgenomen 112 miljoen euro te investeren. Een kwestie van te anticiperen op de verder stijgende kwaliteitseisen, luidt het in een persbericht.
Ter herinnering: in 2017 werd al zwaar geïnvesteerd in het slachthuis in Westrozebeke. Met het oog op een nog betere belevering van de thuismarkten werden daarnaast de voorverpakkingsafdelingen verder geautomatiseerd.
Nu kondigt BPG aan dat het in de sites te Westrozebeke en Wijtschate in de periode 2021-2025 belangrijke investeringen zal doen ‘om de leeggoed flow te verbeteren’ samen met ‘verbetervoorstellen die in overleg met de bevoegde instanties worden besproken’.
Staan verder op het programma:
- belangrijke updates van de snijzalen te Aubel en Wijtschate;
- een volledige heropbouw van de snijzaal in Westrozebeke;
- een optimalisatie van de koelcellen;
- en een uitbreiding van de snelkoelinstallaties.
Bovendien werd er geïnvesteerd in een extra site te Gent, waar tevens renovaties werden uitgevoerd. Dit alles ‘met het oog op de heropstart van de export naar China’.
Verder wordt er ook gewerkt aan water- en energiebesparing met als doel het waterverbruik op de BPG-sites tegen 2025 met minstens 50 procent te reduceren. Op de site in Meer werd in deze alvast een samenwerking opgezet met een tomatenkwekerij in de buurt.
Bron: naar BPG – 16 februari 2021