Meatexpo vormt het decor van de lancering. Het luidt dat het nieuwe vleesconcept 100 procent traceerbaar is en een zeer lage CO2-uitstoot heeft.
Danis stelt erin geslaagd te zijn om extra reststromen uit de menselijke voeding op te waarderen tot een grondstof die de granen in het traditionele varkensvoeder vervangt. “Op die manier evolueren we naar een volledig circulair voeder”, luidt het in een persmededeling. Het bedrijf werkt hiervoor samen met de Nederlandse mengvoederfabrikant Nijsen Company. De eerste resultaten zijn naar verluidt veelbelovend. “We hebben er anderhalf jaar lang meer dan 500 varkens per week mee gekweekt. En uit analyses blijkt dat deze varkens 30 procent minder CO2 uitstoten. Dit kunnen we zelfs nog optrekken naar 50 procent”, aldus het communiqué.
Bijkomend deelde Danis mee dat het met het nieuwe EasyMeat-gamma, met kant-en-klare stukken vlees, slagers compleet wil gaan ontzorgen. “Door telkens opnieuw elke stap in ons productieproces te evalueren kunnen we de volledige keten optimaliseren. Daarbij stellen we een betere vleeskwaliteit, klimaat en meer dierenwelzijn voorop. Niet alleen in het belang van het dier, maar zeker ook in het belang van de consument. Immers, in een stuk vlees van een gezond, stressvrij dier, zit meer smaak. Dat proef je meteen. Op deze ingeslagen weg willen we nu verder gaan. We willen mee bijdragen om de sector een duurzamer en positief imago te geven”, aldus Stefaan Lambrecht (rechts op de foto).