De jaarlijkse opfrissingscursus varkenshouderij draait deze keer rond het thema ‘Economische en financiële begrippen en instrumenten’. Het initiatief waaraan in januari 2017 die namiddagen worden besteed, is zowel bestemd voor varkenshouders als voorlichters.
Op dag één wordt ingegaan op de juridische uitbatingsvormen en hun consequenties. Verschillende financieringsmogelijkheden komen aan bod.
Op de tweede dag worden balansen en de interpretatie hiervan behandeld. Dit is niet alleen nuttig voor vennootschappen, maar stelt je ook in staat balansen van klanten en/of leveranciers te lezen. Knipperlichten tijdig herkennen en daarop ageren is noodzakelijk.
Op dag drie komt zowel de technische zeugenboekhouding als de bedrijfseconomische boekhouding aan bod. Beide zijn belangrijke beheersinstrumenten.
Programma
DAG 1 FISCALITEIT EN FINANCIERING
- Fiscaliteit en juridische uitbatingsvormen (Bart Delarue; Dimitri Delbeke; Wim Stoops|SBB)
- Financieringsmogelijkheden (Jan de Keyser|BNP Paribas Fortis)
DAG 2 FINANCIELE ANALYSE
- Balansen, financiële kengetallen en ratio-analyse (Benedicte Sanders; Wim De Roo; Freddy
Distelmans|DLV)
- Knipperlichten (Riccy Focke|Boeren op een Kruispunt)
DAG 3 BEDRIJFSECONOMISCHE BOEKHOUDING
- BEB: principes, nut en benchmarking (Jan Verkest|CCAB)
- Ceres boekhouding (Isabelle Degezelle|VIVES)
Inschrijven
Inschrijven is verplicht, ten laatste op de vrijdag voor de eerste dag. Bij voorkeur via email voorlichting@lv.vlaanderen.be (locatie vermelden). Of via telefoon: 050 23 15 14 (Torhout tijdens kantooruren) / 0479 65 78 68 of 050 21 56 48 (Torhout buiten kantooruren) / 03 760 10 99 (Sint-Niklaas) / 0477 55 88 19 (Geel).
Kostprijs: 20 euro voor 3 dagen (ter plaatse te betalen). Studenten betalen slechts 5€. Drank en versnapering inbegrepen.
Locaties
VLTI: Viaductstraat 2, 8820 Torhout
Biotechnische en Sport: Weverstraat 23, 9100 Sint-Niklaas
Thomas More: Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel
Voor meer details klik UI_2017_economie_def.