De unieke gezondheidsaanpak van AHV heeft ondertussen al veel bekendheid en resultaat opgeleverd in meer dan twintig landen. Al meer dan 10.000 melkveehouders zijn geholpen met de oplossingen van AHV. Echter willen wij niet alleen de melkveehouder, maar ook de varkenshouders kunnen ondersteunen bij het optimaliseren van de diergezondheid. Benieuwd hoe wij dat gaan doen? Wij leggen u graag eerst uit hoe onze aanpak werkt!
Wellicht heeft u als varkenshouder al eens gehoord van AHV. Maar mocht dat niet zo zijn dan leggen wij u graag even kort uit wat wij doen. AHV (Animal Health Vision) is marktleider op het gebied van quorum sensing-gedreven oplossingen ten behoeve van de diergezondheid. Wij ontwikkelen meermaals bekroonde, innovatieve en duurzame oplossingen om belangrijke obstakels in de diergezondheidssector te overwinnen. Onze oplossingen richten zich op het verstoren van de communicatie tussen bacteriën. Door dit te inactiveren, wordt het immuunsysteem van uw dieren op een natuurlijke en effectieve manier ondersteund. We leggen u graag eerst uit wat quorom sensing is.
Wat is quorom sensing?
Dat bacteriën met elkaar kunnen communiceren, is ontdekt door Bonnie L. Bassler, hoogleraar moleculaire biologie aan Universiteit Princeton. In de wetenschap wordt de communicatie tussen bacteriën ‘quorum sensing’ genoemd. Met quorom sensing wordt uitgelegd hoe bacteriën met elkaar communiceren door middel van zogeheten signaalmoleculen, en zo samen kunnen werken. Door het uitscheiden en ontvangen van chemische moleculen (hormonen) beïnvloeden zowel Gram-positieve als Gram-negatieve bacteriën elkaars gedrag. Ze gaan dan groeien, (toxische) stoffen produceren, zich rustig houden of sterven (Bassler et al., 2005).