Wie tot voor kort een studentenrestaurant van de Universiteit Gent bezocht, kon kiezen uit een aanbod met voor de helft vegetarische en de helft niet-vegetarische maaltijden. Maar de studenten willen meer vlees en vis op het menu.
Sinds september bestaat het menu voor 75 procent uit gerechten met vlees en vis. De vegetarische maaltijden nemen nog 25 procent van het aanbod in. Deze aanpassing komt er om voedselverspilling tegen te gaan. Omdat de studenten vaker kozen voor gerechten met vlees en vis moesten de studentenrestaurants veel vegetarisch voedsel weggooien.
Tekst: Erna van Butzelaar
Beeld: ter illustratie
Je hebt zojuist een artikel uit vakblad Varkensbedrijf gelezen
Wil je vaker én meer van zulke artikelen lezen?
Met een abonnement op vakblad Varkensbedrijf ontvang je het laatste nieuws. Iedere editie heeft een nieuw, toepasselijk thema wat aansluit op de huidige praktijk. De uitgebreide bedrijfsreportages geven daarnaast een goed beeld van de sector. In deze reportages maak je kennis met ervaringen, toekomstvisies, vakmanschap en management van mede-varkenshouders.
Shop hier direct een jaarabonnement op de website.